Igår hade jag o lille E en liten pysseldag o vi tog fram PlayMaiset som vi fått av Ekoleko. O jag tyckte att det var minst lika roligt som lille E. Enkelt att hålla på med då det bara behövdes vatten till o sen klistrades dom lätt ihop. Det jag gillade med detta ”pyssel” var att det var enkelt o även små barn kan leka med det…

…det enda som sätter gränser är ens egna fantasi. Det vi testade att göra igår var en lång orm (o som ni ser är lille E väldigt koncentrerad på det han gör) o medan vi pysslade så tränade vi på  vilka färger majsbitarna hade. Det här är något som kommer att användas mycket här hemma stunder då man vill sitta ner o göra något tillsammans…

Såhär skriver Ekoleko om Playmais; Ett material som är fantastiskt roligt att arbeta med, man kan bygga enkelt eller göra det mer avancerat. Det passar väldigt många eftersom man anpassar byggandet efter sin egen förmåga. Med fantasins hjälp kan du åstadkomma nästan vad som helst.
Fukta bitarna mot en wettexduk och sätt ihop. Du kan klippa, skära och forma bitarna hur du vill. Materialet fäster på trä, glas, papper och mycket annat. Bygg på pappskivor eller gör fina tittskåp i skokartonger. Toarullar, kartonger och pinnar är bra stöd att bygga runt. Du kan använda riktiga grenar när du gör träd. Förpackningen innehåller 100 bitar (1 liter) i olika färger.
Gjort av majs, biologiskt nedbrytbart. Färgat med giftfria och miljövänliga livsmedelsfärger. Släng allt på komposten när ni lekt klart. (Naturligtvis kan du även äta dem, men de smakar inte så mycket.)