Om torpet

Det dyker upp frågor nu och då om torpet. Och jag ÄLSKAR det. Tänkte att jag ska svara på dom vanligaste frågorna här …

Hur länge har ni haft torpet? Vi köpte det april  2009.

Vad är det ni fixar på torpet? Vi har fixat det mesta då den förra ägaren inte hade bott där på 8-10 år och bara låtit huset förfalla. Men trots att det var vattenskadat och igenvuxet så blev vi förälskad i detta lilla, röda torp.
Vi har rivit ut väggar och golv (golvvärme har lagts in), viss del av sågspånet har bytts ut, köket har rivits ut och nytt är köpt från ikea, badrum har byggts till på nedervåningen (fanns bara en liten toalett med badkar på övervåningen), källaren har dränerats, vi har brädfodrat framsidan som inte var färdig plus fixat till balkong och farstu, dom stora björkarna på gården har tagits bort, hela gården har planats till och en massa massa mer…

Är det en sommarstuga eller ska ni bo där permanent? Vi har köpt det för att bo där permanent. Vi har planerat en flytt nu i höst!

Hur bor ni nu som om ni inte bor i torpet? Vi hyr ett litet hus av min sambos farbror. Vi trivs jätte bra i det här huset, men det ska bli roligat att bo i något eget. Att få göra om som man vill (inte för att sambons farbror säger emot om det är något vi vill ändra på, men det är roligare att göra saker ”åt sig själv”). Men jag älskar uteplatsen vi har och planlösning att kök och vardagsrum är som ett stort rum. Och jag kommer att sakna ”bullerby känslan” som är här när Edvin cyklar mellan gårdarna utan att korsa någon väg.

Vart ligger erat torp? Torpet ligger bara ca en kilometer från där vi bor nu. Så det är lättsamt att bara sätta barnen i vagnen och gå dit när man har lust för det.

Hur stort är erat torp? Det är bara ett litet Per-Albin torp. Tanken är att vi ska bygga ut nedervåningen sen efter att vi flyttat dit. Men först ska vi flytta in och ”bo” in oss lite så vi kan känna efter hur vi vill ha det som.

Ska ni använda lagårn till att ha djur i? Ja, min dröm är att ha en massa djur. Men lagårn är liten och en massa djur kräver mycket jobb, haha. Men vi kommer absolut att ha höns och får/getter. Vill ha lite djur som kan beta på dom ställen som håller på att växa igen som mest.

Mer om torpet hittar ni under kategorin ”Torpet
Och forsätt gärna att ställa frågor!

Annons

5 tankar på “Om torpet”

 1. Underbart ! 🙂
  Hur många rum är det i torpet ? 🙂
  & hur stort i kvm ?

  • edvinsmamma skriver:

   Det är inte så stort, strax över 100 kvadrat (tror jag?).
   På nedervåningen är det kök, vardagsrum och stort badrum.
   På övervåningen är det två stora sovrum och en stor skrubb som Tore ska ha som sitt rum plus ett litet badrum.

 2. härligt att läsa om ert torp eftersom vi har ett bullerbyhus som vi renoverar.. dock är det ca 4 timmars bilfärd bort så det blir mest gjort under sommaren…

 3. Hej

  Underbart att läsa om erat fina vackra torp och följa utvecklingen av det.
  Ni lägger mycket arbete och tid för att få det fint och snygt.
  Ni är duktiga.

  🙂

  Många OMTÄNKSAMMA vänliga hälsningar från mig som bryr mig om andra medmänniskor

 4. Mikaela skriver:

  Jag måste fråga! Dränering.. hur mycket kostade det för er att göra det?
  Huset jag fick ta över är ju även i behov av det. Lite skrämmande vad torpet och ”huset” va likadana i renoveringsbehoven 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s